Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Ψήφο από το Διάστημα θα στείλει ο Βέλγος αστροναύτης Φρανκ Ντε Βίνι

Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές έστειλε από το Διάστημα ο Βέλγος αστροναύτης Φρανκ Ντε Βίνι, δηλώνοντας ότι ακόμα και ο ίδιος, αν και βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα μέσω πληρεξουσίου.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Βέλγος αστροναύτης υπογραμμίζει ότι η επιρροή της ΕΕ στην καθημερινή ζωή είναι μεγάλη και τάσσεται υπέρ της στενής συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών. «Κάντε τη φωνή σας να ακουστεί» με την ψήφο σας, προτρέπει τους Ευρωπαίους.

Ο Φρανκ Ντε Βίνι βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), περίπου 350 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη. Η απόσταση όμως δεν έχει σημασία. Από το διάστημα ηχογράφησε μήνυμά του προς όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο υπογραμμίζει τη σημασία των ευρωεκλογών, καθώς -όπως αναφέρει- η Ευρώπη βελτιώνει την καθημερινή μας ζωή σε τόσο πολλούς τομείς: από την προστασία του περιβάλλοντος μέχρι την ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων.

Όπως λέει, κοιτάζει την Ευρώπη από το «φινιστρίνι» του ISS και εκφράζει ικανοποίηση καθώς την βλέπει «ενωμένη και μεγάλη από εδώ».

Το γεγονός ότι θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο ο πρώτος από την Ευρωπαϊκή Ένωση κυβερνήτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού «αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα τού τι μπορεί να επιτύχουν οι Ευρωπαίοι όταν εργαστούν όλοι μαζί» σημειώνει.

Αν και βρίσκεται στο διάστημα από τις 27 Μαΐου 2009 και θα παραμείνει εκεί μέχρι το Νοέμβριο, ο Βέλγος αστροναύτης δε θα χάσει την ευκαιρία να ψηφίσει στις ευρωεκλογές, κάτι που θα κάνει μέσω πληρεξουσίου. Ελπίζει ότι και οι υπόλοιποι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ψηφίσουν. «Όπου κι αν βρίσκεστε, ό,τι πολιτικές απόψεις και αν έχετε, κάντε τη φωνή σας να ακουστεί!» διαμηνύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου