Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

ASTROCAMPING IN THASSOS 2011


Το Astrocamping  in Thassos 2011 Θα πραγματοποιηθεί από τις 22 μέχρι τις 28 Ιουλίου στο ορειβατικό καταφύγιο στο Όρος Υψάριο της Θάσου όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Η διάρκεια της κατασκήνωσης αυξήθηκε σε 6 μέρες ώστε να να μπορέσουμε απολαύουμε τις νύχτες αλλά και τις μέρες της Θάσου. 
Το φετινό Astrocamping είναι αφιερωμένο όχι μόνο στον ουρανό αλλά και την φύση και στο ανανεωμένο μας πρόγραμμα θα βρείτε πλήθος νέων εκδηλώσεων όπως σεμινάρια, διαγωνισμούς, παιδικές εκδηλώσεις, περίπατους κτλ.

Περισσότερος ουρανός
Ομιλίες
Παρατηρήσεις
Σεμινάρια αστρονομίας
Παιδικές εκδηλώσεις
Ουρανογραφία
Πλανητάριο
Παιχνίδια

Περισσότερη φύση
Σεμινάρια
Περίπατοι

Όλες οι πληροφορίες για το Astrocamping 2011 θα ανακοινωθούν μαζί με την νέα ιστοσελίδα"Astrocamping in Thassos" στις Αρχές του Απριλίου

Σβήνουμε τα φώτα σε Καβάλα και Ξάνθη!!

Ο δήμος της Ξάνθης και ο δήμος της Καβάλας συμμετέχουν στην διεθνή προσπάθεια κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη «Η ώρα της Γής»!

Σάββατο 26 Μαρτίου και ώρα 20:30Το Σάββατο 26 Μαρτίου και ώρα 20:30, ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Ανατολικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης σε συνεργασία με τους δήμους της Καβάλας και της Ξάνθης σβήνουμε τα φώτα στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης και την πλατεία Ομονοίας της Καβάλας και χαζεύουμε τον ουρανό. 

Πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα «την Ώρα της Γης» στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Φέτος, μάλιστα, στόχος είναι να ξεπεράσουμε τη μία ώρα!

Οι φίλοι του νυχτερινού ουρανού πέρα από το μήνυμα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, στέλνουν και ένα μήνυμα κατά της φωτορύπανσης. Ελάτε να παρατηρήσουμε μαζί τον έναστρο ουρανό που κρύβεται πίσω από τα φώτα της Πόλης.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη».Η ώρα της Γής ξεκίνησε στης Αυστραλία το 2007 με συμμετοχή πάνω από 2 εκατομμύρια ιδιώτες και 2000 επιχειρήσεις να κλείνουν τα φώτα τους για μία ώρα. 4 χρόνια αργότερα η ώρα της Γης λαμβάνει σε πάνω από 128 χώρες, 5 εκατομμύρια υποστηρικτές και εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες να σβήνουν τα φώτα σε σπίτια, επιχείρησης αλλά και στα πιο διάσημα κτήρια και μνημεία.
Φέτος λοιπόν, το Σάββατο, 26 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, ξεπεράστε τη μία ώρα.
 Ξεπεράστε τον ίδιο σας τον εαυτό!Δηλώστε την συμμετοχή σας!

Διαβάστε περισσότερα για «Την ώρα της Γής»
http://www.wwf.gr/
http://www.earthhour.org

Εκστρατεία κατά της φωτορύπανσης
http://darksky.gr